מטרתו של ביטוח סיעודי היא לספק כיסוי כספי שיעזור לשפר את איכות החיים של המבוטח ובני משפחתו – אם וכאשר הוא הופך לסיעודי.
יחד עם זאת, חברות הביטוח מערימות קשיים ומעכבות את מתן הפיצויים, עד כי מבוטחים רבים נפטרים בטרם הספיקו לקבל את הפיצויים.
מה אפשר לעשות במקרה כזה?
תגמולי ביטוח סיעודי לאחר הפטירה
כל אדם שיש לו ביטוח סיעודי זכאי לקבל גמלה מיום הפיכתו לסיעודי ועד יום הפטירה. אם המבוטח כבר נפטר, אבל לא קיבל את כספי הביטוח שהגיעו לו, אפשר להגיש תביעה בדיעבד, כדי לקבל את דמי הביטוח. יש להגיש את התביעה עד 3 שנים לאחר פטירת המבוטח וכן להוכיח, כי הוא היה במצב סיעודי וכי לפי תנאי הפוליסה – הגיעו לו כספים, אשר כעת מגיעים לבני המשפחה הנותרים.
יחד עם זאת, בגלל תקופת התיישנות קצרה יחסית, חשוב להכין ולהגיש את התביעה, בסיוע עו"ד מתאים, כדי להבטיח טיפול מלא וסיכויי הצלחה גבוהים.
איך מגישים תביעת ביטוח סיעודי לאחר הפטירה?
לצורך הגשת תביעה, יש להגיש טופס תביעה מתאים לחברת הביטוח, בצירוף מסמכים שונים:
- תעודת פטירה
- צו ירושה, או צו קיום צוואה
- מסמכים המוכיחים את מצבו הסיעודי של המבוטח, אם המבוטח טרם תבע את הביטוח.
לאחר הגשת המסמכים, חברת הביטוח תבחן אותם לעומק, ואתם תקבלו הודעה אם התביעה שלכם התקבלה או נדחתה. במקרה של דחייה, חברת הביטוח חייבת לספק לכם הסבר כתוב, לגבי סיבת הדחייה. יש לוודא קבלת המסמך הנ"ל ולשמור אותו, לצורך הגשת תביעה משפטית נגד החלטת חברת הביטוח.
במקרים מסוימים, אפשר לערער על החלטת חברת הביטוח, על ידי הגשת מסמכים נוספים ומידע נוסף – בהתאם לסיבת הדחייה.
אך אם אין אפשרות כזו, או אם הערעור לא התקבל, חשוב שלא לוותר, אלא לפנות לבית משפט כדי להוכיח את צדקתכם ולקבל את הכספים המגיעים לכם לפי חוק.
למה אסור לוותר גם אם קיבלתם דחייה?
חברות הביטוח ידועות בתור גופים שמטרתם לייצר עבור עצמם כסף ולשמור אותו לעצמן כמיטב יכולתן. לכן, ,במקרים רבים, גם כאשר התביעה לדמי ביטוח היא מוצדקת לחלוטין, חברות הביטוח יפעלו ככל יכולתן כדי להימנע מתשלום הכספים.
במקרים כאלה, המשפחות נוטות להגיב בזעזוע עמוק, צער וכאב ולכן, פעמים רבות פשוט מוותרות על הכסף, אבל זהו רק שלב נוסף במשחק, שבו חברת הביטוח עושה הכל כדי להשאיר את הכסף בידיה ואילו אתם צריכים להתעקש לקבל את מה שמגיע לכם.
לסיכום, תביעת סיעוד, כמו כל תביעה נגד חברת ביטוח, עשויה להיות מורכבת ורגישה. לכן, מומלץ לפנות לעו"ד מתאים, שיכול לנהל עבורכם את הסיטואציה ללא מעורבות רגשית, באופן מקצועי, שיאפשר לכם לקבל את הכסף המגיע לכם.
למידע נוסף על תביעות ביטוח בתחום הסיעוד בקרו בעמוד:
https://www.df-law.co.il/תביעות-ביטוח.