הליך פשיטת רגל אפשר לבצע אם החייב קיבל צו הפטר, אם מצליחים לגבש הסדר מוסכם עם הנושים, ואם מביאים בפני בית המשפט הוכחות על כך שהחייב
ניצל לרעה את התהליך כדי להימנע מתשלום החובות שלו.
במאמר הבא נרחיב על מקרים אלו ונבין מה ההבדל ביניהם
הליך פשיטת רגל נועד על מנת לגבות חובות באופן חלקי וכך לאפשר לחייבים לפתוח דף חדש. נקודת המוצא של הליך מן הסוג הזה היא שלא ניתן יהיה להשיג מהחייב את כל הכספים שצריכים לעבור לידי הנושים, לכן מנסים להגיע אל סכום כמה שיותר גבוה. מבחינת החייב, המטרה היא לסיים הליך פשיטת רגל על מנת לקבל הפטר וכדי לצאת לדרך חדשה. מבחינת הנושים, הסכומים שמגיעים אליהם מתוקף הליך פשיטת רגל הם בבחינת הרע במיעוטו. עם זאת, הליך פשיטת רגל נוטה להיות ארוך, מסורבל ומייגע ולכן הוא לא נעים לאף אחד מהצדדים.
למה לבטל הליך פשיטת רגל?
החוק בישראל מאפשר לבטל הליך פשיטת רגל בגלל סיבות שונות. אם רוצים לדעת מראש עד כמה כל סיבה כזו רלוונטית, צריך לקבל מידע ממקור אמין כמו זה https://mkadv.co.il ולאחר מכן להתייעץ עם עורך דין. בשלב הבא, כל שנותר הוא לבדוק מה קובע החוק בנוגע לכל סוג של ביטול הליך פשיטת רגל.
ביטול הליך פשיטת רגל בגלל צו הפטר
צו הפטר הוא הסיום של הליך פשיטת רגל רגיל. זה המקרה הכי שכיח שבו מבטלים הליך פשיטת רגל, היות והוא הגיע לסיומו. באמצעות קבלת צו הפטר יכול החייב בהליך פשיטת רגל לחזור לשגרה מבחינת פתיחת חשבון בנק, התנהלות כלכלית וכן הלאה. למרות שיכולות להיות מוטלות על החייב עוד מגבלות כאלה ואחרות, ביטול הליך פשיטת רגל בגלל צו הפטר הוא בהחלט משהו שכדאי לשאוף אליו.
ביטול הליך פשיטת רגל בגלל הסדר עם הנושים
אפשרות אחרת היא להגיע להסדר עם הנושים. החוק מאפשר לכל חייב שסכום החובות שלו עובר רף מסוים לבטל את הליך פשיטת הרגל, על ידי הסדר שמאושר גם על ידי בית המשפט וגם על ידי הנושים עצמם. עם זאת, צריך לזכור שהסדר עם הנושים רלוונטי רק אם החייב יכול לפרוע מעל 30% מהחובות שלו.
ביטול הליך פשיטת רגל בגלל חייב שמנצל לרעה את התהליך
האפשרות הפחות שכיחה היא ביטול של הליך פשיטת רגל בגלל חייב שנתפס על ידי בית המשפט בתור מי שמנצל לרעה את ההליך. היות ויש חייבים שמנסים להימנע ממילוי כל החובות שלהם על ידי כך שהם מצהירים על עצמם בתור פושטי רגל, בתי המשפט נדרשים להיות ערניים לכך. במקרים אלו, הליך פשיטת הרגל יבוטל וכל החובות ימשיכו להיות תלויים נגד החייב.